У Криму главі регіонального Меджлісу

У Криму главі регіонального Меджлісу "шиють" справу про екстремізм

Відео
Укрінформ
Голову регіонального Меджлісу кримськотатарського народу Ільвера Аметова в Судаку обвинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких - "заклик до здійснення екстремістської діяльності".

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі "QHA media", коментуючи обшуки в будинку і кафе Аметова.

"У Криму російські окупанти розпочали новий етап репресій проти кримських татар... Аметова обвинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких і "заклик до здійснення екстремістської діяльності", - зазначив Чубаров.

За його інформацією, розпорядження про обшук видав ще 26 вересня так званий "міністр внутрішніх справ" анексованого Криму Павло Каранда.

Чубаров нагадав, що Аметов був одним із перших, хто започаткував кримськотатарське селище Асрет в 1989 році.

За даними, які є у Меджлісу, два тижні тому в Асреті на святкуванні 30-річчя заснування селища у Аметова сталася перепалка із сином кримського колаборанта Асаном Умеровим. Ймовірно, через донос Умерова і почалися обшуки в Аметова, вважає Чубаров.

Читайте також: Російський прокурор просить блогеру Мемедемінову шість років тюрми

Як повідомлялося в ЗМІ, 27 вересня у будинку голови Судацького регіонального Меджлісу кримськотатарського народу і ветерана кримськотатарського руху Ільвера Аметова російські окупанти провели обшук.

Аметова підозрюють у порушенні низки статей Кримінального кодексу Росії, зокрема, статті 282 ("розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності"), 280 ("публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності") 238 ("виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, не відповідають вимогам безпеки").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-