Окупанти втретє відмовилися реєструвати українську церкву в Криму

Окупанти втретє відмовилися реєструвати українську церкву в Криму

Укрінформ
Так зване «міністерство юстиції Криму» втретє відмовило в реєстрації української православної парафії на півострові.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента.

«Уранці зателефонували з управління Міністерства юстиції Криму і повідомили про те, що відмовлено в реєстрації релігійної організації. На питання про причини було сказано, що вся інформація знаходиться у Демецької ("заступник начальника" Ірина Демецька - ред.), тому що вона підписувала відмову», - повідомив архієпископ Климент.

За його словами, йому відмовили саме тоді, коли він виїхав із Криму, щоб виступити на нараді ОБСЄ з людського виміру у Варшаві, яка призначена на 25 вересня.

Як уточнив священнослужитель, перед поїздкою на нараду він заходив до міністерства, щоб отримати інформацію про реєстрацію, де йому сказали, що "питання вирішується" і про результати йому повідомлять додатково. Уже перебуваючи у Варшаві, повідомив Климент, він дізнався про відмову в реєстрації української церкви в Криму.

Читайте також: Зоря в ОБСЄ закликав тиснути на Росію за переслідування ПЦУ у Криму

«Вони щоразу роблять різні відмови. Вони роблять це просто для того, щоб не реєструвати. Коли вони пишуть якісь недоліки в поданих документах, то, як правило, вдруге подають, усунувши їх. Вони знаходять нові, про які раніше не говорили. Дві відмови такі вже були», - розповів Климент.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року окупаційна влада в Криму вимагала звільнити будівлю Кафедрального собору Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі, де проводилися богослужіння общини Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну церкву України (ПЦУ).

Читайте також: ООН вимагає від Росії не виселяти з собору вірян ПЦУ у Криму

Підконтрольний Росії «Арбітражний суд» Криму 28 червня зобов'язав передати приміщення собору в користування російського «мінмайна Криму».

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент заявив, що оскаржить це рішення. В середині червня в будівлі храму без погодження з Кримською єпархією почалися будівельні роботи, ініційовані «мінмайна Криму».

1 серпня в управлінні російського «Міністерства юстиції» Криму вдруге відмовили в реєстрації української православної парафії на півострові. 9 вересня представник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря під час наради ОБСЄ у Варшаві закликав міжнародну спільноту вплинути на Росію, яка чинить тиск на Кримську єпархію ПЦУ.

Читайте також: Архієпископ Климент подав касацію на «виселення» ПЦУ з храму в Криму

20 вересня Комітет ООН з прав людини вчергове зажадав від Російської Федерації утриматися від виселення релігійної общини Православної церкви України з кафедрального собору Святих Рівноапостольних Князя Володимира і Княгині Ольги в Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-