Сенцов: Я ні дня в тюрмі не втратив даремно

Сенцов: Я ні дня в тюрмі не втратив даремно

Укрінформ
Українському режисерові Олегу Сенцову пережити ув'язнення допомогло позитивне налаштування, у тому числі з боку його рідних.

Про це Сенцов розповів в інтерв'ю Громадському.

"Я знаю, чого точно не треба робити (в ув'язненні - ред.). Не треба "ховати" себе, це в першу чергу. Я себе не ховав, і ні дня в тюрмі не втратив даремно. Я завжди знав, що ми переможемо, що нас звільнять. Кожного дня... Я намагався і мислити позитивно, і всередині себе налаштовувати позитивно. Тільки так. Точно таким чином була налаштована моя рідня. Вони мене цим підтримували", - зазначив Сенцов.

За його словами, єдиної поради про те, що робити і як поводитися в ув'язненні, немає. Стосовно його власної ситуації Сенцов зазначив, що не вірив у помилування від російської влади і не вважав за потрібне його просити.

"Я говорив мамі, що не потрібно писати про помилування. Це марно: коли захочуть - самі помилують. Цей інструмент не працює", - додав Сенцов.

Читайте також: Сенцов: Я ніколи не визнаю Крим частиною Росії

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. На батьківщину повернулися 11 незаконно засуджених українців: Олег Сенцов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Олексій Сізоновіч, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов, а також 24 моряки, які були захоплені Росією в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-