Постачання палива до ЧФ РФ: виконали рішення суду щодо скандального танкера

Постачання палива до ЧФ РФ: виконали рішення суду щодо скандального танкера "Мрія"

Фото
Укрінформ
Правоохоронці виконали рішення суду щодо арешту танкера «Мрія». Капітан судна відмовився виконувати судове рішення.
Про це у Facebook повідомляє Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби.

"На даний час прикордонними оперативними підрозділами Азово-Чорноморського регіонального управління, військовослужбовцями морської охорони Державної прикордонної служби, співробітниками СБУ в АР Крим, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим виконано рішення Апеляційного суду Херсонської області щодо накладення арешту на судно «Мрія». Зараз воно знаходиться в територіальних водах України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронцями належним чином доведено до капітана судна рішення суду щодо арешту танкера.

Разом з тим, як зазначається у повідомленні, капітан відмовився добровільно слідувати до порту міста Херсон або іншого найближчого порту України, тобто загалом відмовився виконувати рішення суду та фактично самоусунувся від виконання своїх обов’язків по керуванню судном та командою.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня в ході кримінального провадження за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію прокуратура АР Крим провела обшук на судні, яке підозрюється у перевезенні контрабандних нафтопродуктів.

У червні 2015 року це саме судно, але під назвою "Вілга", поставляло паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в м. Севастополь.

Читайте також: Херсонський суд арештував судно, підозрюване у поставках палива в окупований Крим

13 серпня Херсонський міський суд відмовив у задоволенні клопотання СБУ та прокуратури АР Крим про арешт судна, яке поставляло паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ.

15 серпня судно “Мрія”, за даними MarineTraffic, залишило порт у Херсоні, взявши курс на Одесу, а потім вийшло в нейтральні води Чорного моря.

19 серпня Херсонський апеляційний суд наклав арешт на судно, підозрюване в поставках палива в окупований Крим для Чорноморського флоту РФ.

Фото: www.facebook.com/dpsuachru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-