У Криму

У Криму "суддя" не пустив слухача на відкрите засідання у справі Гафарова

Укрінформ
В окупованому Криму "суддя" не пустив слухача на відкрите засідання у справі Ділявера Гафарова, обвинуваченого в "участі в збройному формуванні "Аскер".

Про це повідомляє правозахисний сайт "Кримський процес".

"Сьогодні в Кіровському районному суді Криму відбулося судове засідання у справі Ділявера Гафарова, якого звинувачують за ст. 208 ч.2 КК РФ «Участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом». За версією ФСБ, Гафаров нібито був учасником громадського формування «Аскер» і входив до складу батальйону ім. Номана Челебіджихана", - йдеться в повідомленні "Кримського процесу".

За словами правозахисників, незважаючи на те, що судове засідання проходило у відкритому режимі, слухача, який прийшов для спостереження за судовим процесом, не пустили в зал судового засідання.

Відмова допустити слухача в зал судового засідання ухвалив "суддя" Ігор Дягтерев, який розпорядився пускати в зал судового засідання тільки родичів підсудного.

Діляверу Гафарову 22 роки, його заарештовано 30 жовтня 2018-го. Як стверджують у ФСБ, він пройшов спеціальну військову підготовку і в період з 2016 по 2018 рік входив до складу батальйону імені Номана Челебіджихана і громадського формування «Аскер». За версією російських спецслужб, Гафаров був активним учасником економічної блокади Криму. Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії у зв'язку з арештом Гафарова.

Читайте також: Україна хоче домогтися міжнародного статусу Керченської протоки - Зеркаль

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня 2019 року в окупованому Криму 24-річного Февзі Саганджі засудили до 10 з половиною років ув'язнення за нібито участь у "кримськотатарському добровільному батальйоні ім. Челебіджихана".

14 травня 2019 року, колегія «Верховного суду» Криму під керівництвом «судді» Олега Лебедя залишила в силі вирок Саганджі. У тексті вироку є інформація про те, що на судових слуханнях у цій справі Саганджі заявляв про тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-