Активісти закликають підтримати Сенцова на

Активісти закликають підтримати Сенцова на "Книжковому арсеналі"

Відео
Укрінформ
Організатори "Книжкового арсеналу", Центр Громадянських свобод та PEN Ukraine закликають долучитися до глобальної акції на підтримку утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова правління Центру Громадянських свобод Олександра Матвійчук.

"Сьогодні у Києві відкривається довгоочікуваний "Книжковий арсенал". Разом із організаторами фестивалю та PEN Ukraine ми би хотіли звернутися до Вас із одним дуже важливим проханням долучитися до глобальної акції та підтримати нас у боротьбі за визволення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів у Росії та окупованому Криму, а також полонених, яких піддають жорстоким катуванням у самопроголошених республіках на сході України", - зазначила Матвійчук.

Громадські активісти рамках акції #SaveOlegSentsov просять учасників "Книжкового арсеналу" розповісти на своїх локаціях про Сенцова та заручників Кремля і прикріпити до одягу цифри з кількістю ув’язнених громадян України в Росії та окупованому Криму. Наліпки можна взяти біля Вуличної сцени – на інфостійці кампанії #SaveOlegSentsov.

Крім цього, активісти пропонують усім небайдужим надрукувати слова підтримки на футболках, згадати імена і висловити підтримку тим українцям, які незаконно утримуються в російських в’язницях, окупованому Криму та яких катують у підвалах самопроголошених республік в ОРДЛО, а також зробити фото із табличкою #SaveOlegSentsov під час роботи спеціальної фотозони на території "Книжкового арсеналу".

Громадян також закликають прийти на спеціальні заходи на "Книжковому арсеналі", які організовані в рамках глобальної акції #SaveOlegSentsov.

Читайте також: На Книжковому Арсеналі запрацював "ветеранський намет"

Активісти нагадали, що понад рік тому український кінорежисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити усіх українських заручників Кремля. За цей час історія Сенцова, звільнення якого вимагають видатні митці з різних країн світу, стала не лише символом боротьби України за своє європейське майбутнє, а й уособленням права кожної людини на свободу слова.

Сьогодні близько 98 українців незаконно утримуються у російських тюрмах за політичними мотивами. Понад 100 полонених досі перебувають у підвалах окупованого Донбасу. 24 українських військовополонених моряків перебувають в СІЗО “Лефортово”.

IX Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" відкрився 22 травня у Києві і триватиме до 26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-