Під ФСБ у Москві провели пікети на підтримку Сенцова

Під ФСБ у Москві провели пікети на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
Активісти в п'ятницю у Москві біля будівлі ФСБ провели одиночні пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"У Москві біля будівлі ФСБ Росії на Луб'янці 10 травня проходить кілька одиночних пікетів на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який був затриманий 5 років тому в Криму", - пише видання.

За його даними, громадські активісти один за одним виходять до будівлі ФСБ і тримають в руках плакат з цитатою Олега Сенцова "Я хочу побажати росіянам навчитися не боятися!".

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня 2014 року, 5 років тому, у Сімферополі заарештували кінорежисера, сценариста і письменника Олега Сенцова. Він став лауреатом Премії Сахарова "За свободу думки" і Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Сенцов був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації у Лабитнангі.

Читайте також: П’ять років арешту: у Києві відбулася акція на підтримку Сенцова

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

У Києві сьогодні, 10 травня, відбулися акції на підтримку Олега Сенцова.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-