Мати Сенцова розмовляє з сином 20 хвилин раз на місяць

Мати Сенцова розмовляє з сином 20 хвилин раз на місяць

Відео
Укрінформ
Людмила Сенцова розмовляє телефоном зі своїм сином Олегом Сенцовим, заарештованим 5 років тому в Сімферополі, 20 хвилин раз на місяць.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Громадському.

“Раз на місяць — 20 хвилин”, - сказала Сенцова у відповідь на запитання, як часто вона спілкується з сином.

Вона зазначила, що здебільшого вони розмовляють про дітей: як здоров'я, як вони вчаться, чим цікавляться.

“Здебільшого говоримо тільки про це. Про його здоров'я не може йтися, тому що в нього завжди «все добре». Він займається спортом, йде на поправку, п'є вітаміни і стежить за собою, за нього хвилюватися не треба. Тому можна і не питати. А що стосується дітей, то його цікавить будь-яка дрібниця — чи не захворіли, як вчаться”, - розповіла Людмила Сенцова.

Вона також подякувала всім, хто не забуває про Сенцова та підтримує його.

“Не тільки українці просять за Олега, адже росіяни теж за нього просять. Значить, розуміють, що ця справа сфабрикована. Сподіваюся, що народ не забуде. Я страшно боялася, що рік мине, а потім всі забудуть. І як він це витримає? І велике спасибі всім, хто не забуває”, - додала Людмила Сенцова.

За її словами, “у Криму дуже тихо, таке враження, що всі бояться і нічого не хочуть”.

“Про Олега якщо і запитають, на вушко їм відповідаю. Питають ті, хто добре мене знає, я ж тут вихователем багато років пропрацювала. Спершу така була реакція — хтось у це повірив, хтось не повірив. І все думали — Олега ось-ось звільнять. Всі, хто за нього переживав, так говорили. Але його не звільнили, і ось уже скоро п'ять років буде... Якось Олег написав в одному з передостанніх листів: «Мамо, я розумію, що це станеться, але станеться дуже несподівано»”, - сказала Сенцова.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня 5 років тому в Сімферополі арештували кінорежисера і письменника Олега Сенцова.

Олег Сенцов український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст, лауреат Премії Сахарова “За свободу думки” та Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Читайте також: Сенцов в колонії займається стройовою підготовкою і творчістю

Сенцова затримали в Криму в травні 2014 року. Його було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму.

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Свій термін режисер відбуває на крайній півночі Російської Федерації в Лабитнангі.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-