У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку Сенцова

У Москві пройшли одиночні пікети на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У Москві 5 травня активісти вийшли на одиничні пікети на підтримку незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова і з вимогою обміну утримуваними особами між Росією й Україною.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на одного із громадських активістів Костянтина Котова.

Активісти вийшли до станції метро "Арбатська" з плакатами "Обмін всіх на всіх! Свободу Олегу!», "Ні – війні з Україною".

Після початку акції співробітники російської поліції підійшли до Котова для перевірки документів.

"Вони перевірили у мене паспорт, переконалися, що я громадянин Росії. Хотіли ще реєстрацію, але я не показав. Довго сперечалися, я їх переконував, що реєстрацію перевіряти вони не мають права. Врешті-решт вони пішли", – розповів активіст.

Читайте також: Геращенко отримала листи від політв’язнів Сущенка і Абсеїтова

Як повідомлялося, 1 травня в Москві активісти російської ініціативи "Стратегія-18" провели низку одиничних пікетів з вимогою звільнити громадян України, яких із політичних мотивів утримують у Росії й анексованому нею Криму, зокрема, українських військових, які були захоплені ФСБ біля берегів Криму в листопаді 2018 року, Олега Сенцова, кримчанина Володимира Балуха, кримськотатарських активістів.

За даними правозахисників, 80 громадян України позбавлені волі за політичними й релігійними мотивами на території Росії і окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-