Бекіров має намір почати голодування

Бекіров має намір почати голодування

Укрінформ
Політв'язень Едем Бекіров, у якого цукровий діабет і має першу групу інвалідності, має намір почати голодування.

Про це в Facebook заявив його адвокат Іслям Веліляєв.

«26 квітня 2019 року під час судового засідання у Верховному Суді Республіки Крим, мій підзахисний Бекіров Едем ага, заявив про намір оголосити голодування», - написав захисник.

За словами адвоката, причиною такого рішення стало різке погіршення здоров'я Бекірова. «До цього призвела, по суті, неправомірна поведінка співробітників СІЗО. Так, протягом більш як десять днів, співробітники медчастини СІЗО, вводять Бекірову ін'єкцію інсуліну, без вимірювання рівня цукру в його крові (!!!). Родичі неодноразово намагалися передати експрес-тести для вимірювання цукру, проте співробітники мед.частини СІЗО, всіляко їх не приймають під різними приводами. Це може призвести до незворотних наслідків, аж до летального випадку. При останній моїй зустрічі з Едем ага, його обличчя було набрякле і покрито бурими плямами. Він насилу пересувався, його мучить задишка, постійні болі в лівій стороні грудей», - зазначив адвокат, додавши, що вважає неправомірні дії співробітників СІЗО №1 в Сімферополі тортурами і катуванням.

«Едем ага Бекіров, голодування не витримає», - впевнений адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Бекіров був затриманий співробітниками ФСБ при перетині адмінкордону в пункті пропуску «Чонгар» 12 грудня 2018 р. Його обвинувачують у скоєнні злочину за ст. 222 ч.2 (Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, його основних частин, боєприпасів, організоване групою осіб за попередньою змовою) і ст. 222.1 ч.2 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв, організовані групою осіб за попередньою змовою.).

Читайте також: Політв’язень Бекіров не отримує ліків, є вірогідність “цукрової коми”

Едем Бекіров - житель селища Новоолексіївка Херсонської області, інвалід першої групи, з чотирма шунтами в серці і протезом ноги. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося.

28 квітня і. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що політв'язень Едем Бекіров, який незаконно утримується Росією в СІЗО Сімферополя, більше як тиждень не отримує медикаменти, і ймовірність «цукрової коми» зростає щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-