Балуха тримають у штрафному ізоляторі

Балуха тримають у штрафному ізоляторі "на хлібі й воді" - правозахисники

Укрінформ
Українця Володимира Балуха помістили в штрафний ізолятор колонії №4 м.Торжок, де його тримають в суворих умовах "на хлібі і воді" і відмовляються передавати йому посилки.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Українського політв'язня Володимира Балуха 4 квітня помістили в штрафний ізолятор колонії №4 м. Торжок (РФ), і він там перебуватиме до 19 квітня. Про це сестрі Балуха Надії сьогодні, 9 квітня, повідомили в адміністрації колонії", - інформує "Кримська правозахисна група".

Напередодні, 8 квітня, сестра Володимира Балуха Надія намагалася передати харчові продукти та речі своєму брату в колонію №4 м. Торжок, проте адміністрація колонії відмовилася це зробити, у зв'язку з тим, що "понеділок - неприйомний день", не підтвердивши інформацію про те, що Балух перебуває в ШІЗО.

9 квітня посилку з продуктами і речами для Балуха відмовилися прийняти вже у зв'язку з тим, що "доки ув'язнений перебуває в ШІЗО, посилки і побачення йому не дозволені".

Як повідомляв Укрінформ, український політв'язень Володимир Балух з 29 березня 2019 року перебуває у ВК-4 м.Торжок Тверської області (ФКУ ВК-4 УФСВП Росії по Тверській області). Своєї згоди на переведення в РФ українець не давав. Кримська правозахисна група заявила, що етапування Володимира Балуха в РФ порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

ФСБ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що на горищі його будинку в Криму виявили снаряди і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - вивішений на його будинку прапор України і табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

"Суд" в Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Українець понад 200 днів тримав голодування.

Читайте також: Балуха перевели до колонії із дуже жорсткими умовами - правозахисниця

18 жовтня 2018 року Балуха вивезли з керченської колонії в Сімферополь, потім - в СІЗО Краснодара, а 22 лютого з Краснодара його вивезли в Армавір, де він був до 24 лютого.

Потім була інформація про тримання Балуха в СІЗО Воронежа, Ярославля і Твері.

У суботу, 30 березня, стало відомо, що Балуха доставили в колонію №4 в місті Торжок Тверської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-