Справа

Справа "українських диверсантів": Дудку і Бессарабова засудили до 14 років тюрми

Укрінформ
"Суд" у Севастополі виніс вирок двом фігурантам так званої справи українських диверсантів Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову, засудивши обох до 14 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Засуджені до 14 років", - сказав журналістам представник "суду".

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього друга Володимира Дудку. Усіх трьох обвинуватили в нібито підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Читайте також: Український "диверсант" відмовився свідчити проти фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

16 листопада 2017 року підконтрольний РФ Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).

31 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Дудці і Бессарабову.

21 лютого 2019 року в підконтрольному Кремлю Севастопольському міському суді Дудка дав свідчення у справі, заявивши про свою невинуватість і фальсифікації слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-