Справа “диверсантів”: у Захтея загострилися хронічні хвороби і погіршився зір

Справа “диверсантів”: у Захтея загострилися хронічні хвороби і погіршився зір

Укрінформ
У засудженого в окупованому Криму у «справі українських диверсантів» Андрія Захтея в колонії загострилися хронічні захворювання і погіршився зір.

Про це проекту Крим.Реалії розповіла дружина засудженого Оксана Захтей, яка приїхала до Києва після побачення з чоловіком.

«Болі у спині, гастрит, гайморит ... Мазі проти болю у спині вже не допомагають, а знеболювальних таблеток багато не пропускають (в колонію - ред.). Можливості проводити повноцінне лікування немає. Медикаменти, які передаю, допомагають зняти симптоми, але не більше. Та й то половину таблеток, які я привезла, повернули назад», - пояснила Оксана Захтей.

Вона додала, що її чоловік вже не розраховує на обмін і сподівається на умовно-дострокове звільнення (УДЗ). Подати документи на УДЗ Захтей зможе після того, як відбуде ще півтора року ув'язнення.

За словами Оксани Захтей, з адміністрацією колонії у її чоловіка конфліктів немає, але недавно він відмовився працювати і написав відповідну заяву.

Читайте також: "Українського диверсанта" Панова етапують до Омська - рідні

«Якщо говорити про психологічний стан, то йому важко, дуже сумує за донькою, не бачив її вже три роки», - говорить жінка.

Як повідомлялося, російська ФСБ в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові.

Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої з боку слідства була його відмова від адвоката за угодою.

Захтея засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень), його етапували з СІЗО до виправної колонії №1 в Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-