Барієв прокоментував, чому окупанти оголосили його у розшук

Барієв прокоментував, чому окупанти оголосили його у розшук

Укрінформ
Член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв вважає, що оголошення його кримським "судом" в міжнародний розшук може бути направлено на те, щоб перешкодити стати членом Постійного форуму ООН з питань корінних народів.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я номінуюся Меджлісом кримськотатарського народу в члени Постійного форуму ООН з питань корінних народів. Справа в тому, що в історії Постійного форуму ООН з питань корінних народів не було випадку, коли там був би представлений кримський татарин, і не було випадку, щоб там був представлений громадянин України. Завжди східний європейський регіон намагалася контролювати Російська Федерація. Під виглядом (представників. - ред.) корінних народів вона туди делегувала зазвичай співробітників МЗС РФ або ФСБ. У мене досить високий шанс стати членом Постійного форуму. І для того, щоб зірвати цей шанс, РФ хоче дискредитувати моє ім'я і піднести як злочинця, який перебуває в розшуку. Це дійсно може вплинути негативно", - сказав Барієв.

Він вважає, що українським дипломатам слід докласти зусиль, щоб громадянин України, представник корінного народу України був в системі ООН, за допомогою якої можна далі активно проводити правозахисну діяльність.

Читайте також: "Суд" у Криму оголосив у міжнародний розшук члена Меджлісу

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму оголосив в міжнародний розшук члена Меджлісу кримськотатарського народу, керівника Кримськотатарського ресурсного центру Ескендера Барієва. Його обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.280.1 КК РФ (Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням засобів масової інформації). 24 грудня 2018 року Київський районний "суд" Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 2 місяці "з моменту екстрадиції на територію Російської Федерації або з моменту затримання на території Російської Федерації".

Барієв вважає подібні рішення переслідуванням з боку російської влади за його правозахисну і суспільну діяльність, а також за його громадянську позицію по відношенню до деокупації Криму і відновлення територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-