Директор Берлінале обіцяє й надалі підтримувати Сенцова

Директор Берлінале обіцяє й надалі підтримувати Сенцова

Ексклюзив
Укрінформ
Члени Кіноакадемії, а також учасники та організатори Берлінале роблять все можливе для звільнення політв'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова.

У цьому кореспондента Укрінформу запевнив директор Берлінале Дітер Козлик.

"Підтримка не обов'язково повинна бути публічною, "робота йде за лаштунками", - заявив Козлик, зазначивши, що в рамках майбутнього фестивалю жодних "гучних" акцій у цьому зв'язку не планують.

Він визнав, що нині справді складно щось зробити. «Але, повірте, ми ні в якому разі не забудемо колегу Сенцова, і ми зробимо все, що можемо зробити», - пообіцяв Козлик.

Також він висловив думку, що доля окремих людей іноді буває пов'язаною з великими політичними іграми, навіть коли вони не мають жодного стосунку до політики.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 з обвинуваченням у підготовці терактів. Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, а Сенцова - до 20.

Читайте також: Україна в ОБСЄ знову закликала Кремль звільнити політв'язнів

У травні 2018 року  Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-