Політв'язень Кремля Балух вітає українців зі створенням помісної церкви

Політв'язень Кремля Балух вітає українців зі створенням помісної церкви

Укрінформ
Ув'язнений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух привітав народ України зі створенням помісної Православної церкви.

Про це розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Климент, повідомляє проект Крим.Реалії.

«Володимир передає привітання всьому українському народу із великою подією, що сталася в Україні. З тим, що відбувся помісний об'єднавчий собор, який об'єднав українське православ'я в єдину православну сім'ю. Він сказав: «Дякую Богу за те, що я дожив до цієї великої події і тепер знаю, що в Україні, нарешті, єдина церква», – сказав архієпископ Климент.

За його словами, Балуха вкрай хвилювала тема створення єдиної Православної церкви, він щоразу при зустрічі ставив це запитання.

«Володимир весь час запитував: "Коли відбудеться собор? Чи буде він? Чи проводиться робота?" Він говорив: «Я так молюся, читаю псалтир, щоб, нарешті, церква об'єдналася», – зазначив священнослужитель.

Читайте також: Митрополит Епіфаній допомагає сім'ям Сенцова і Балуха — Климент

Архієпископ Климент додав, що передав Балуху псалтир українською мовою, читання якого «заспокоює його і надає йому сили».

Як відомо, підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" засудив фермера Володимира Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Цей вирок він отримав за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники російської спецслужби стверджували, що нібито знайшли на горищі будинку активіста 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України на подвір'ї свого будинку.

19 березня 2018 рок Балух оголосив голодування, яке припинив 9 жовтня, на час етапу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-