На врученні

На врученні "європейського Оскара" згадали про Сенцова

Укрінформ
В іспанській Севільї, де 15 грудня відбулася 31-а церемонія вручення премій Європейської кіноакадемії (European Film Award​), згадали про ув'язненого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Те, що відбувається з Олегом Сенцовим – величезна неповага до культури і свободи творчості. Ми повинні говорити про тих, хто через цензуру і несвободу не може зараз відповісти", – сказала член Європейської кіноакадемії, польський режисер Агнежка Голланд під час церемонії.

Заступник голови Європейської кіноакадемії Майк Доуні зазначив, що рівно рік тому мріяв про те, щоб Олег Сенцов стояв з ним на одній сцені та святкував повернення до свободи.

Під час церемонії згадали і про російського режисера, художнього керівника московського театру "Гоголь-центр" Кирила Серебреннікова, якого в РФ звинувачують у шахрайстві і який заперечує свою провину.

"Фільм Серебренникова "Літо" виграв цього року премію Європейської кіноакадемії кращого художника-постановника. Його арешт посилає творчій спільноті Росії чіткий сигнал – якщо хтось посміє поставити під сумнів ідеологію держави, то стане наступним", – підкреслила Голланд.

Читайте також: Європейська кіноакадемія назвала "Смерть Сталіна" найкращою комедією

Як повідомлялося, 25 жовтня Сенцову присудили премію Європарламенту "За свободу думки" імені Сахарова.

Церемонія нагородження відбулася 12 грудня в Страсбурзі. Премію за Сенцова отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-