Європейська кіноакадемія назвала

Європейська кіноакадемія назвала "Смерть Сталіна" найкращою комедією

Укрінформ
Сатиричний фільм "Смерть Сталіна" британського режисера Армандо Іаннуччі отримав приз Європейської кіноакадемії в номінації "краща європейська комедія".

31-я церемонія вручення премій European Film Award проходила в суботу, 15 грудня, у Севільї.

Найкращим європейським фільмом визнано чорно-білу драму "Холодна війна" польського режисера Павла Павліковського, яка здобула ще чотири нагороди EFA: найкраща жіноча роль, найкращий режисер, найкращий сценарист, найкращий режисер монтажу.

Прем'єрний показ цієї стрічки відбувся у травні в основній програмі Каннського кінофестивалю у Франції, де Павліковський був відзначений як кращий режисер.

Чотири роки тому, в 2014 році, попередня робота Павліковського "Іда" також завоювала п'ять нагород EFA, у тому числі найкращий фільм, найкращий режисер і найкращий сценарист.

Читайте також: Режисер-документаліст Пастернак їде з ретроспективою до Києва

Найкращим європейським актором визнаний італієць Марчелло Фонте, який виконав головну роль у картині "Догмен" (Італія — Франція, режисер Маттео Гарроне).

У номінації "Вибір народу" перемогла драма "Назви мене своїм ім'ям". Ця картина претендувала у 2018 році на премію "Оскар".

Дві почесні нагороди за особистий внесок у розвиток європейського та світового кінематографа вручили іспанській актрисі Кармен Маура і британському акторові Ральфу Файнсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-