Гармс обіцяє продовжити боротьбу за звільнення Сенцова

Гармс обіцяє продовжити боротьбу за звільнення Сенцова

Укрінформ
Євродепутат від Німеччини Ребекка Гармс привітала лауреата премії імені Сахарова Олега Сенцова і пообіцяла продовжувати боротьбу за його звільнення.

Про це вона заявила після вручення в Європарламенті у Страсбурзі премії двоюрідній сестрі українського режисера Наталії Каплан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський парламент показує, що ми підтримуємо Олега Сенцова, і ми обіцяємо продовжувати боротися за його і всіх українських політичних в'язнів звільнення", - зазначила Хармс.

Вона нагадала, що лауреат премії Сахарова 2018 року був засуджений Росією до 20 років позбавлення волі за його мирний протест за свободу, за суверенітет України і проти військової окупації Криму військами президента Росії Путіна. Своїм голодуванням Олег Сенцов ризикував власним життям заради свободи понад 60 українських політв'язнів, утримуваних Кремлем. "Він став символом боротьби усіх українських ув'язнених, які були незаконно кинуті в тюрми у Росії і на Кримському півострові", - наголосила Гармс.

Читайте також: Весь демократичний світ разом з Україною бореться за свободу Сенцова — Порошенко

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму, став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки" у жовтні. Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту - Європейської народної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-