Сенцов сьогодні мав бути у Страсбурзі, а не в тюрмі РФ - Посольство США

Сенцов сьогодні мав бути у Страсбурзі, а не в тюрмі РФ - Посольство США

Укрінформ
Посольство США в Україні висловило солідарність лауреату правозахисної премії Європарламенту українському режисеру Олегу Сенцову і закликало Росію звільнити всіх українських політв'язнів.

Про це дипредставництво повідомило у Twitter.

"Сьогодні Олег Сенцов повинен бути у Страсбурзі і отримувати нагороду за мужність і рішучість. Замість цього він незаконно знаходиться в російській тюремній камері. Ми стоїмо разом з Олегом сьогодні та кожен день. Росія повинна звільнити усіх українських політв’язнів", - зазначили у Посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі пройшла церемонія вручення правозахисної премії Європарламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова, якої цього року удостоєний незаконно ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов.

За Сенцова нагороду отримала його двоюрідна сестра Наталія Каплан.

Читайте також: Тюремники посадили Сенцова на "дієту" з баланди і окропу - правозахисниця

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму, став лауреатом премії Сахарова "За свободу думки" у жовтні. Сенцов був номінований на премію Сахарова найбільшою політичною фракцією Європарламенту – Європейською народною партією. Її представники зазначили, що "де-факто Сенцов засуджений за свій протест проти російського правління в Криму", а також за те, що "він став символом близько 70 українських громадян, незаконно заарештованих і засуджених російською владою на Кримському півострові до тривалих термінів позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-