У Криму люди, що прийшли підтримати Курбедінова влаштували флешмоб

У Криму люди, що прийшли підтримати Курбедінова влаштували флешмоб

Укрінформ
У анексованому Криму люди, що зібралися перед будівлею Київського районного "суду" Сімферополя підтримати затриманого адвоката Еміля Курбедінова, по черзі фотографувалися з саморобним плакатом "Ти - наш народний захисник".

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Поки в Київському районному суді Сімферополя судять адвоката Еміля Курбедінова, у будівлі почався флешмоб. Ті, хто  прийшов  підтримати Курбедінова  фотографуються з плакатом, який тут же зробили : «Ти - наш народний захисник», - йдеться в повідомленні.

Раніше, за повідомленнями "Кримської солідарності", кримчани, що прибули на судове засідання, щоб підтримати затриманого, масово писали скарги на недопуск в зал "суду". Щоб завадити їм, в приміщенні приймальні вимикали електрику, а потім вивели усіх на вулицю, мотивувавши пізньою годиною. По клопотанню адвокатів в зал дозволили зайти всього п'ятьом.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці адвоката Еміля Курбедінова в Сімферополі затримали співробітники Центру з протидії екстремізму (ЦПЕ). Йому інкримінують ст. 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами). Звинувачення грунтуютьсяі на фотографії в Facebook, яку Курбедінов розмістив в 2013 р.

Читайте також: Фігуранта "справи Сенцова" відвідав український консул

26 січня 2017 року Курбедінова вже затримували, інкримінуючи ту ж статтю, і проводили обшуки його офісу і житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за той же запис, тільки розміщений в соцмережі ВКонтакті.

Місяць тому, 6 листопада 2018 р., співробітник так званої прокуратури Криму у супроводі працівників ЦПЕ вручив Курбедінову застереження "про неприпустимість екстремістської діяльності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-