Адвокат: У Сенцова — зміни у внутрішніх органах

Адвокат: У Сенцова — зміни у внутрішніх органах

Укрінформ
В українського політв'язня Олега Сенцова під час обстеження у лікарні лікарі зафіксували зміни в нирках, серці та печінці.

Про це у Facebook повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

"Олег Сенцов передає всім великий привіт. Особливо Саші Кольченку. Олег відновлюється, але голодування не пройшло безслідно. Вивозили до лікарні, у нього є зміни в нирках, серці та печінці. Залишиться це чи ні, лікарі сказати не можуть. Як вплине на здоров'я - невідомо. І про курочку - це маячня, нічого такого не було. З листопада не отримує Нову газету, дуже переживає, що не може її прочитати", - написав він.

Адвокат також уточнив, що Сенцов активно працює над фільмом "Номери".

"Сьогодні пропрацювали 4.5 години, дуже багато матеріалу опрацювали. Ось такі новини", - зазначив Дінзе.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

4 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує з політичних мотивів, однак змушений був припинити голодування 6 жовтня "через загрозу насильницького годування".

Читайте також: Євродепутати планують приїхати у колонію до Сенцова - вручити премію Сахарова

З вимогою негайно звільнити Сенцова до російської влади неодноразово зверталися міжнародні організації, уряди західних країн, відомі художники та активісти у всьому світі.

25 жовтня Сенцову присудили премію Європарламенту «За свободу думки» імені Сахарова. Церемонія нагородження має відбутися 12 грудня у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-