Адвоката Дінзе й архієпископа Климента не пустили до Балуха

Адвоката Дінзе й архієпископа Климента не пустили до Балуха

Укрінформ
Адвокат Дмитро Дінзе та архієпископ Климент не змогли відвідати Володимира Балуха через те, що він перебуває на карантині в Керченській колонії №2.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе.

«Вчора (1 листопада – ред.) Дмитро Дінзе разом з архієпископом Климентом приїхали в Керченську колонію, щоб зустрітися з Володимиром (Балухом – ред.). Але їм це не вдалося, оскільки Володимир зараз перебуває в колонії на карантині. Зазвичай на карантині людина перебуває десять днів. Це певна процедура, де ув'язнені проходять медичне обстеження. Дінзе полетить до Балуха ще раз наступного тижня, щоб знову спробувати з ним зустрітися», – розповіла адвокат.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, Володимира Балуха етапували у Керченську колонію в окупованому Криму.

На час етапування Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (це близько 4 тис. грн). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Читайте також: Відвідувати Балуха дозволять з 3 листопада - адвокат

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. Після місяця повної відмови від прийому їжі архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів з чорного хліба і чай з медом), який підтримував «балансування на нульовій позначці».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-