Рішення про премію Сахарова підтверджує, що Сенцов є в'язнем совісті - Посольство США

Рішення про премію Сахарова підтверджує, що Сенцов є в'язнем совісті - Посольство США

Укрінформ
Росія має негайно звільнити лауреата премії Європарламенту 2018 року імені Андрія Сахарова українського режисера Олега Сенцова, щоб він міг особисто отримати цю нагороду.

Про це заявило у Twitter Посольство США в Україні. 

"Рішення про присудження премії Сахарова 2018 року за свободу думки Олегу Сенцову є ще одним підтвердженням того, що він є в'язнем совісті. Він продемонстрував мужність, гідність і рішучість у захисті українських в'язнів, яких несправедливо ув'язнено в Росії. У Олега має бути можливість особисто отримати цю заслужену нагороду: Росія повинна негайно звільнити його та всіх інших політв'язнів", - зазначили у посольстві.

Читайте також: Премія Сахарова наблизить звільнення Сенцова - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту 2018 року за свободу думки імені Андрія Сахарова. Таке рішення ухвалили у четвер, 25 жовтня, у Страсбурзі лідери Європарламенту.

Премія за свободу думки імені радянського дисидента і правозахисника Андрія Сахарова була заснована Європейським парламентом у 1988 році. Її вручають людям, які відзначилися "винятковим внеском у боротьбу за права людини". Матеріальний еквівалент премії становить 50 тис. євро.

Український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-