За п’єсою Сенцова

За п’єсою Сенцова "Номери" почали знімати фільм

Політв’язні
Укрінформ
В Україні розпочато запуск у виробництво фільму Олега Сенцова "Номери", і це має на меті підтримати ув'язненого кінорежисера.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час брифінгу в Укрінформі.

"Зараз "Номери" за сценарієм Олега Сенцова є в запуску. Дуже важливо, щоб пішло велике поширення про початок роботи над екранізацією сценарію Олега Сенцова. Це найважливіше саме для нього. Це акт, який додасть йому сили і наснаги. Я переконаний у цьому, тому що для кожного митця, для кінорежисера це надзвичайно велика подія... Робота над сценарієм і зйомки - це життя Олега Сенцова", - підкреслив Нищук.

Міністр зазначив, що "Олег зробив правильну річ, реалістичну", вирішивши дати можливість проекту збутися, доки сам він перебуває у тюрмі.

"Він усвідомлює, що ситуація не вирішиться швидко. А для нього важливо, щоб цей матеріал не був у простої. Відповідно Олег Сенцов надіслав лист, який дає можливість експертній раді його представити і затверджувати співрежисера цього проекту. Олег Сенцов дає право бути співрежисером Ахтему Сеітаблаєву", - сказав Нищук.

Принагідно він запевнив, що рішення експертної ради, створеної при Мінкультури за програмою підтримки фільмів патріотичного спрямування, яка підтримала серед рейтингових 69 кінопроектів і проект Сенцова, приймалося об'єктивно, без жодного впливу і тиску з боку чиновників. Цей проект отримав високі бали.

Водночас міністр повідомив, що зараз проходить процедура тендерів. Щодо фінансування він уточнив, що від держави проект отримає близько 10 млн грн, в цілому ж потребує близько 15 млн грн.

Нищук також додав, що копродюсером фільму є Даріуш Яблонський (APPLE Film Production), який сам виявив готовність узяти участь у співпраці над цим проектом.

Читайте також: Сенцов у російській в'язниці написав вже 5 сценаріїв — сестра

"Це розширює можливості, додає партнерів, що мають практику великих європейських проектів", - наголосив міністр.

Яблонський, своєю чергою, наголосив, що представляє тут "не тільки себе, як продюсера, режисера і людину, але всю європейську кіноспільноту, яка хоче максимально підтримати позицію Олега, його рішення і його творчість".

"Нашим обов'язком є допомогти і сприяти створенню фільму, щоб фільм Олега Сенцова побачили не тільки в Україні, а й у всьому світі", - підкреслив копродюсер.

Яблонський також повідомив, що на його та Сеітаблаєва запрошення до проекту зголосилися ще двоє відомих польських кінематографістів - це оператор Адам Сікора та режисер монтажу Ярослав Камінський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-