У Денісової перевіряють заяву про продовження Сенцовим голодування

У Денісової перевіряють заяву про продовження Сенцовим голодування

Укрінформ
Офіс омбудсмена перевіряє інформацію після заяви омбудсмена Ямало-Ненецького округу про те, що Олег Сенцов не припиняв голодування.

Про це кореспонденту Укрінформу заявили у прес-службі Уповноваженого ВР з прав людини.

"Ми перевіряємо цю інформацію, як тільки ми отримаємо відомості - будемо робити офіційну заяву", - зазначили у прес-службі.

Раніше Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) РФ Анатолій Сак заявив журналістам, що незаконно засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов не припиняв голодування і "жодної офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило".

Читайте також: Сенцов не припиняв голодування - омбудсмен Ямало-Ненецького округу

При цьому Сак зазначив, що відвідати Олега Сенцова він планує у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Сенцов припинив голодування 6 жовтня.

Через адвоката Олег Сенцов передав листа, в якому розповів про загрозу примусового годування. Годування мало початися в рамках "реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта", тому Сенцов змушений припинити голодування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-