Денісова: Балух уже відбув необхідну частину терміну

Денісова: Балух уже відбув необхідну частину терміну

Укрінформ
Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що політв'язень Володимир Балух має шанс вийти на свободу, проте надто дорогою ціною.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"Балух себе винним ніколи не визнавав. І навіть більше – завжди пишався своїми вчинками і тим, що він українець", – зазначила вона.

Денісова додала, що за законами РФ Балух уже відбув необхідну частину терміну. "Тепер він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Але це зіграє на руку Кремлю. Саме тому, це шанс вийти на волю, але якою ціною? Я, Україна і весь світ продовжимо шукати шляхи порятунку українця", – підкреслила вона.

Як повідомлялося, 5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Читайте також: Кримський «суд» скинув Балуху місяць ув'язнення

14 вересня заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що політв’язня Балуха побили представники адміністрації СІЗО Сімферополя. У СІЗО відкидали інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії.

Володимир Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-