На кінофестивалі у Сіднеї говоритимуть про Сенцова

На кінофестивалі у Сіднеї говоритимуть про Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Долю Олега Сенцова та можливість долучення Австралії до міжнародних зусиль на його підтримку обговорять учасники міжнародного фестивалю документального кіно “Антена” в Сіднеї. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У підготовці до “Антени” (фестивалю) - наші думки з кінорежисером Олегом Сенцовим та його родиною”, - йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Передбачається, що дискусія про долю Олега Сенцова відбудеться під час відкриття кінофестивалю 9 жовтня. Провідна журналістка-кінокритик австралійської медіакомпанії АВС Емма Альберічі вестиме цю дискусію, до неї долучаться основні учасники фестивалю, включаючи народженого в Україні кінорежисера Віталія Манського.

Українське посольство в Австралії, яке є одним із спонсорів фестивалю у контексті забезпечення участі у ньому українських стрічок, подякувало організаторам заходу за увагу до долі Сенцова.

“Ми вдячні організаторам міжнародного фестивалю документального кіно “Антена” за те, що підтримали нашу ініціативу і виявили готовність сприяти інформаційній кампанії на підтримку незаконно утримуваного в РФ українського режисера”, – заявили в дипустанові.

Як повідомляв Укрінформ - міжнародний фестиваль документального кіно “Антена” відбудеться в Сіднеї у період з 9 по 14 жовтня. У конкурсній програмі фестивалю візьме участь фільм молодого українського режисера Вадима Ількова “Тато - мамин брат”.

Читайте також: Французька акторка підтримала Сенцова на паризькій акції

Окрім фільму Ількова, у програмі фестивалю буде представлено фільми Віталія Манського - російського режисера, уродженця Львова, який зараз проживає у Латвії. Глядачам покажуть три його роботи “Свідки Путіна”, “Під сонцем” та “Піонери Гагаріна”, а сам режисер візьме участь у сесії запитань-відповідей, де розповість про творчий шлях та професійні підходи до кіновиробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-