У Європарламенті висунули Сенцова на премію Сахарова

У Європарламенті висунули Сенцова на премію Сахарова

Укрінформ
Найбільша фракція в Європейському парламенті - Європейська народна партія - номінувала незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова на премію імені Сахарова.

Про це у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

"Найбільша політична група в Європарламенті висунула Сенцова на премію Сахарова 2018 року", - написав Йозвяк.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів в Росії.

Читайте також: У колонії заявляють, що госпіталізують Сенцова, якщо йому стане гірше

За словами адвоката Дмитра Дінзе, здоров'ю українця завдано безповоротної шкоди, Сенцову важко вставати з ліжка.

У кінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування і прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Одночасно суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала більше 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлено на розгляд профільного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-