Викиди на

Викиди на "Титані": Супрун каже, що небезпека минула

Укрінформ
На півдні Херсонської області епідеміологи щогодини роблять аналіз повітря на вміст отруйних речовин, поки що жодного випадку захворювання, пов'язаного із екологічною катастрофою на заводі "Титан" в окупованому Криму, не зафіксовано.

Про це на прес-конференції у Києві сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 1300 осіб було оглянуто щодо симптомів отруєння хімічною речовиною. Усі зараз здорові, немає жодних довготривалих наслідків серед прикордонників та дітей, які зверталися за медичною допомогою. Лікарі засвідчили, що у оглянутих не було довготривалих ефектів. Людям, які перетинають лінію розмежування між окупованим Кримом та Україною, роздаються буклети з медичними рекомендаціями. З територій, що були забруднені, вивезли дітей та вагітних. Поки що жодного випадку захворювання, пов'язаного із екологічною катастрофою на заводі "Титан" у АР Крим, не зафіксовано. Фахівці-епідеміологи щогодини роблять виміри повітря на вміст шкідливих речовин. Поки що нічого не виявлено, але ми стежимо за цим дуже уважно", - наголосила Супрун

Вона висловила сподівання, що українці, які живуть в Криму, не постраждали.

"На жаль, ми не маємо інформації від російської сторони, що відбулося насправді у Криму. Але громадські та волонтерські організації там на місці, кажуть, що небезпека минула", - зазначила очільниця МОЗ.

Читайте також: З отруєного "Титаном" Армянська зникли всі птахи - ЗМІ

Як повідомлялося, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де знаходиться завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини.

Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди із заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини прийняла рішення евакуювати дітей із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-