З отруєного

З отруєного "Титаном" Армянська зникли всі птахи - ЗМІ

Укрінформ
На початку вересня місто "вже цілком реально задихалося", кажуть місцеві жителі. Листя на деревах не просто пожухло і опало, як в листопаді, а почорніло і згорнулося в трубочки.

Репортаж про те, що відбувається в Армянську, отруєному викидами "Титану", опублікувала "Новая газета".

"Місто як місто, навіть незрозуміло було, чим воно так не схоже на будь-яке інше. Спочатку здогадався, що немає птахів. Зовсім! Потім мені скажуть, що, так, навіть горобці кудись поділися, а були їх хмари. Залишилися тільки ворони. Але і ворон побачив я пізніше, в селі Перекоп, що найближче до «Титану», відповідно, і постраждало більше за інші. Штук тридцять ворон розсілися на гілках чорного, без єдиного листка, дерева, але поки я тягнув з сумки фотоапарат, вони разом знялися і кудись полетіли", - пише автор статті.

За його словами, місцеві жителі показували буро-помаранчевий наліт на кухонному посуді (не допомагали навіть закриті вікна), і говорили, що "ця погань жере залізо".

Втім офіційно поширена «пам'ятка» рекомендує овочі-фрукти мити перед вживанням чистою прісною водою (навіть без соди), мовляв, все буде нормально. Однак речовину, що рясно випала на Армянськ і його околиці, чомусь намагаються не називати, зазначає журналіст.

Читайте також: На "Титані" сталася техногенна катастрофа, яку окупанти хотіли приховати - МінТОТ

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 серпня 2018 року в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод "Титан", сталися викиди невідомої отруйної речовини. Також на Херсонщині було зафіксовано хімічне забруднення через викиди заводу "Титан".

Згодом кримський "Титан" призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного і дошкільного віку.

6 вересня влада Херсонщини вирішила евакуювати дітей з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів, які знаходяться в зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести оздоровлення цих дітей в дитячих оздоровчих таборах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-