Слободян підтвердив затримання ФСБ українських рибалок

Слободян підтвердив затримання ФСБ українських рибалок

Укрінформ
Українських рибалок, яких затримали 10 вересня російські прикордонники, віднесло в море через поламаний двигун на плавзасобі.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Інформація про затримання двох українських рибалок підтверджується. Рибалки вийшли в море на законних підставах і мали всі необхідні документи. За нашою інформацією, у них поламався двигун і їх віднесло далеко в море, де вони були затримані російськими прикордонниками", - розповів він.

Слободян додав, що наразі Держприкордонслужба не отримувала жодної інформації від російської строни про місцезнаходження українських рибалок.

Читайте також: ФСБ заявляє, що на озері Сиваш затримали двох українських рибалок

Як повідомлялося, прикордонне управління ФСБ РФ поінформувало про затримання 10 вересня на озері Сиваш двох українських рибалок.

Громадян України звинуватили в "незаконному перетині кордону", їх затримали в момент швартування до берега Криму на моторному човні.

У повідомленні зазначалося, що під час огляду плавзасобу рибалок, на борту виявлено близько 20 кілограмів водних біологічних ресурсів кефалевих видів риб.

У ФСБ стверджують, що громадяни України, вийшовши на риболовлю, вирішили навмисно причалити до берега Криму "для налагодження дружніх стосунків та обміну досвідом з кримськими рибалками".

Українських рибалок затримали на 48 годин з метою підтвердження їх особи, повідомляють російські силовики. Водночас ФСБ не називає імен затриманих громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-