Сенцов написав заповіт на свою творчість в разі смерті - сестра

Сенцов написав заповіт на свою творчість в разі смерті - сестра

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, який тримає голодування 120 днів, написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

Про це сестра режисера Наталя Каплан повідомила у Facebook.

"Олег додав, що постарається триматися, хоча живе зараз просто за інерцією. І так, він написав заповіт на свою творчість в разі смерті, і це сильно лякає", - зазначає Каплан.

Вона розповіла, що в листі їй Сенцов пише, що він вже не вірить "в щасливий кінець всієї цієї історії". Стан у нього стабільно-важкий. "До всіх старих спецефектів тепер ще додалася гіпоксія - це нестача кисню в органах, в основному серці і мозку. Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють. Кровоносна система взагалі не справляється з харчуванням киснем організму", - передає слова брата Каплан.

Як повідомлялося, в понеділок адвокат українського кінорежисера Дмитро Дінзе, який побував у нього минулої п'ятниці, повідомив, що стан Сенцова погіршився і "можливо, скоро його почнуть годувати примусово".

Український режисер з Криму Олег Сенцов, якого незаконно засудили в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців - політв'язнів Кремля.

Читайте також: Адвокат вважає, що Сенцова незабаром годуватимуть примусово

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Однак режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

В цілому в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого в РФ до 12 років колонії ув'язнення за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-