Справа Сенцова: у Польській кіноакадемії сказали, на що вплине рішення Валенси

Справа Сенцова: у Польській кіноакадемії сказали, на що вплине рішення Валенси

Укрінформ
Рішення екс-президента Польщі Лєха Валенси про висунення українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру змусить владу Росії ще раз глянути на справу українського режисера Олега Сенцова.

Таку думку в інтерв'ю власному кореспондентові Укрінформу висловив президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський.

“Я глибоко переконаний, що це рішення Лєха Валенси змусить російську владу ще раз глянути на справу Олега”,- заявив Яблонський.

За його словами, жест президента Валенси чітко ставить Олега Сенцова серед інших багатьох прекрасних постатей історії останнього століття.

“Валенса каже: подивіться, неважливо – винний чи ні, засуджений чи ні. Він говорить: подивіться, це – людина, яка може бути взірцем для багатьох інших людей. Попри те, що він давав свідчення під тортурами, незважаючи на те, що він вважає вирок несправедливим – він не має у собі ненависті”,- підкреслив Яблонський.

Читайте також: Порошенко в День українського кіно подякував Сенцову за нескореність

На його переконання, аргумент російських ЗМІ про те, що Валенса висунув на здобуття Нобелівської премії миру “терориста”, який був засуджений на 20 років таборів, є “непереконливим аргументом”.

“Слід пам’ятати, що Нельсон Мандела свого часу також був засуджений за тероризм”,- зауважив президент Польської кіноакадемії.

Як інформувалося, нещодавно екс-президент Польщі, легендарний лідер польської “Солідарності” і нобелівський лауреат 1983 року Лєх Валенса оголосив про висунення українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Польська кіноакадемія надає Валенсі підтримку у цьому питанні. Зокрема, вона передала Валенсі документальний фільм «Процес. Російська Федерація проти Олега Сенцова» режисера Аскольда Курова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-