#SaveOlegSentsov: Зюбіна подякувала всім, хто підписав петицію на сайті Білого дому

#SaveOlegSentsov: Зюбіна подякувала всім, хто підписав петицію на сайті Білого дому

Укрінформ
Актриса театру та кіно, громадська активістка Римма Зюбіна подякувала усім підписантам петиції на підтримку незаконно ув'язненого в Росії Олега Сенцова та інших бранців Кремля, розміщеної на сайті Білого дому.

Своє звернення до всіх учасників глобального флешмобу #SaveOlegSentsov акторка оголосила під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я впевнена, що дякувати потрібно всім ста тисячам, які проголосували. Люди не зупиняються, люди далі і далі голосують. І я навіть вже казала, що на сайті Білого дому є петиція про те, що Путін – злочинець. То, може, ми перекинемо наші голоси на ту петицію? Я вдячна за таку активність, небайдужість всім українцям в Україні, всім, хто вважає себе українцем і всім, хто бореться за справедливість і правду в усьому світі", - зазначила актриса.

Читайте також: У Москві розгорнули банер на підтримку Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня петиція на підтримку незаконно ув'язненого в Росії Олега Сенцова та інших бранців Кремля, розміщена на сайті Білого дому, зібрала необхідні 100 тисяч підписів.

Необхідну кількість підписів потрібно було зібрати до 8 вересня, інакше вона була б знята з сайту Білого дому.

Тепер американська влада зобов’язана відреагувати на заяву.

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-