Ситуація з кримським

Ситуація з кримським "Титаном": на Херсонщину їдуть додаткові фахівці

Укрінформ
Ситуацію, що склалася на Херсонщині через аварію на розташованому в анексованому Росією Криму заводі "Титан", вивчатиме робоча група у складі фахівців наукових установ Мінекології та МОЗ.

Про це поінформував журналістів у середу під кінець дня у райцентрі Каланчак Херсонської області заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш після озайомлення очолюваної ним делегації урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра приїдуть (на Херсонщину - ред.) додаткові фахівці від наших наукових організацій Мінприроди, будуть залучені фахівці від Міністерства охорони здоров'я. Вони визначать, в чому першопричина. Тому що нам, після ознайомлення із ситуацією, яка є, заслухання відповідальних працівників, які працюють в Херсонській області, на сьогодні зробити остаточні висновки неможливо", - розповів Вакараш.

Він також повідомив, що робочу групу було створено відповідно до доручення Прем'єр-міністра України. "Завдання нам поставили таке: щоб ми ознайомилися із ситуацією на місці, і, в основному, забезпечили, як записано в дорученні, цілодобовий моніторинг. Ми сьогодні визначили періодичність проведення моніторингу, щоб відслідковувати ситуацію щодо розвитку подій, і на підставі цих аналізів надавати рекомендації, яким чином діяти (робочій групі - ред.) спільно з обласною державною адмністрацією... Крім того, в тому ж дорученні записано, що в разі якщо буде з'ясовано, що ситуація розвивається в гірший бік, буде засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яка напрацює пропозиції, і вони будуть надані і обласній адміністрації, і відповідним службам держави, які працюють в області, для того щоб покращити ситуацію", - зазначив заступник міністра.

Як поінформував Вакараш, очолює всю цю роботу, відповідно до доручення Прем'єр-міністра України, Міністерство екології та природних ресурсів України.

Робоча група протягом другої половини дня середи відвідала постраждалі від виробничої діяльності кримського заводу "Титан" Каланчацький і Чаплинський райони Херсонщини.

До складу робочої групи входять представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної прикордонної служби України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Секретаріату Кабінету міністрів України,  Державної екологічної інспекції України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також: Екологічне лихо в окупованому Криму: Денісова звернулась до ООН

Як повідомлялося, у місті Армянськ в анексованому Криму у ніч на 24 серпня 2018 року сталися викиди невідомої отруйної речовини з незаконно працюючих там  хімічних підприємств, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторії.

Прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком, як і в самому Армянську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-