Прокуратура завершила слідство у справі капітана “Норда”

Прокуратура завершила слідство у справі капітана “Норда”

Укрінформ
Прокуратура АР Крим завершила слідство у справі відносно капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, якого підозрюють у незаконному рибному промислі та порушенні в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Про це інформує прес-служба відомства. 

"У середу, 29 серпня 2018 року, капітану судна СЧС "Норд" повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою його у вчиненні незаконним зайняттям рибним промислом та порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що капітан судна "Норд" порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї шляхом виходу судна з закритого морського порту "Керч" у Криму.

Окрім того, не маючи дійсних дозвільних документів на проведення промислового вилову водних біоресурсів, громадянин України за допомогою вказаного судна здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі, додали в прокуратурі.

Після ознайомлення підозрюваного та його захисників з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Читайте також: Суд закрив справу щодо моряків судна "Норд"

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором Російської Федерації. 30 березня суд заарештував судно "Норд".

6 квітня Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна “Норд” Володимира Горбенка з можливістю внесення застави в розмірі 35 тисяч 240 гривень.

Того ж дня квітня за Горбенка внесли заставу. Він вийшов із СІЗО 10 квітня після того, як гроші надійшли на казначейський рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-