Помилування Сенцова: архієпископ Климент отримав другу відмову від Москви

Помилування Сенцова: архієпископ Климент отримав другу відмову від Москви

Укрінформ
Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав другу відмову на звернення про помилування українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

Зокрема, у відповіді комісії з помилування Ямало-Ненецького автономного округу вказано, що для початку процедури помилування Сенцов має самостійно звернутися до президента РФ Путіна з відповідним проханням у письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи.

“За підсумками розгляду (заяви, вироку і характеристик на ув'язненого — ред.) складається висновок про доцільність застосування помилування і передається губернаторові Ямало-Ненецького автономного округу. Губернатор округу на підставі матеріалів і висновку Комісії ухвалює власне рішення і вносить представлення Президенту Російської Федерації про доцільність застосування помилування до даного засудженого”, — йдеться в документі комісії.

Як повідомив архієпископ Климент, він отримав аналогічну відповідь на прохання прискорити розгляд звернення матері Сенцова про помилування сина, яке він відправив 8 серпня до комісії про помилування.

Читайте також: Рішення про звільнення Сенцова Кремль прийме найближчим часом - журналіст

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

 22 червня матір політв'язня Людмила Сенцова направила на ім’я президент РФ прохання про помилування свого сина. З Кремля прийшла відповідь, що Сенцов має сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують порядку 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-