Під посольством РФ у Києві провели акцію на підтримку Сенцова

Під посольством РФ у Києві провели акцію на підтримку Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
Під посольством РФ у Києві активісти провели акцію солідарності з українським режисером, політв'язнем Кремля Олегом Сенцовим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На превеликий жаль, сьогодні маємо десятки політв'язнів, ми знаємо, що режим так само намагається стояти до кінця. Благати режим - це те саме, що й очікувати милосердя від серійного вбивці, який отримує задоволення від тортур. Єдине, що може на них вплинути, - це громадська думка, саме тому ми тут. Для того, щоб нагадати, що ми, власне, пам'ятаємо і чекаємо звільнення політв'язнів", - заявив під час акції віце-президент Українського центру ПЕН-клубу Микола Рябчук.

Акція на підтримку Сенцова під посольством РФ. / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

До акції долучилися кілька десятків активістів, учасники заходу зачитали листи на підтримку ув'язненого режисера. Деякі активісти прийшли разом із дітьми.

"Ми повинні продовжувати тиснути на владу, щоб вони шукали якісь важелі тиску, нехай вони шукають важелі впливу на "царя російського". Я сподіваюсь на те, що Олег вийде живим, що залишків здоров'я йому вистачить, поки ми тут боремось за нього" , - наголосила у своєму виступі сестра Сенцова Наталія Каплан.

Читайте також: Врятувати Сенцова: Чалий закликає підтримати петицію на сторінці Білого дому

Як символ міжнародної акції "Солідарність з Олегом Сенцовим" активісти біля стін російського посольства розмістили фрагменти колючого дроту. Малюнки з колючим дротом учасники акції використали також на плакатах та футболках.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 21 серпня, виповнюється 100 днів з початку безстрокового голодування українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, яке він оголосив 14 травня з вимогою звільнити всіх громадян України, засуджених у РФ до тюремних термінів за сфабрикованими справами.

Міжнародний ПЕН-центр 14 серпня почав марафон написання листів на підтримку Сенцова. Центри ПЕН зі всієї земної кулі заявляли про намір 21 серпня об 11:00 (на 100-й день голодування Сенцова) принести ці листи в консульства та посольства РФ у своїх країнах.

Як зазначили організатори, свої листи підтримки Сенцову в рамках акції, зокрема, написали кінорежисери Кен Лоуч, Майк Лі, Том Стоппард, актор, письменник і телеведучий Стівен Фрай, письменники Світлана Алексієвич, Ієн Ренкін, Маргарет Етвуд та Ніл Гейман.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. 14 серпня Олег Сенцов розповів російської правозахисниці Зої Свєтовій, що його стан "передкритичний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-