Європейська кіноакадемія закликає оголосити 14 серпня Днем Сенцова

Європейська кіноакадемія закликає оголосити 14 серпня Днем Сенцова

Укрінформ
У Європейській кіноакадемії закликають оголосити 14 серпня Днем українського режисера Олега Сенцова, який голодує в ув'язненні вже 93-й день.

Про це повідомляється на сайті організації.

"Не будемо дивитися, як Олег Сенцов помирає - давайте оголосимо вівторок, 14 серпня, Днем Олега Сенцова!", - йдеться в повідомленні.

У кіноакадемії закликали світові ЗМІ, глав держав, членів національних парламентів та Європейського парламенту, а також усіх громадян світового співтовариства - у вівторок, 14 серпня, об'єднати свої голоси в один великий заклик до президента РФ Володимира Путіна: "Пане президенте, змилуйтеся, звільніть Олега Сенцова".

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

Читайте також: Важлива кожна хвилина — Київ закликає Москву звільнити Сенцова

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-