Путін пообіцяв Макрону оприлюднити дані про здоров'я Сенцова

Путін пообіцяв Макрону оприлюднити дані про здоров'я Сенцова

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон висловив свою стурбованість щодо стану здоров'я українського режисера Олега Сенцова та запропонував варіанти гуманітарного вирішення ситуації.

Про це йшлося під час телефонної розмови президента Франції Еммануеля Макрона з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Єлисейський палац.

«Після попередніх розмов обидва президенти обговорили ситуацію режисера Олега Сенцова, який голодує з середини травня. Президент Республіки висловив свою стурбованість президенту Путіну, через те, що стан здоров'я Сенцова, ймовірно, небезпечно погіршується, та необхідність з боку Росії терміново знайти гуманітарне вирішення цієї ситуації», - йдеться в комюніке.

У документі вказано, що президент Франції «зробив кілька пропозицій з цього приводу». «Президент Путін пообіцяв відповісти на це і якнайшвидше оприлюднити інформацію про стан здоров'я Сенцова», - повідомив Єлисейський палац.

У документі не вказується, які саме пропозиції вирішення ситуації навколо Сенцова були запропоновані Макроном.

Також під час розмови обговорювалося сирійське питання, зокрема військова ситуація та умови, необхідні для безпечного, гідного та добровільного повернення біженців.

Читайте також: ЄС знову закликає Росію надати лікування Сенцову

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення. Він оголосив безстрокове голодування 14 травня з вимогою звільнення всіх українських політичних в’язнів. 

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-