Сенцову дають суміш, якою годують людей у комі - адвокат

Сенцову дають суміш, якою годують людей у комі - адвокат

Укрінформ
Українському політв'язню Кремля Олегу Сенцову, який голодує вже 88-ий день, у тюремній лікарні дають поживну медичну суміш, якою годують пацієнтів у комі.

Про це розповів його адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє Громадське радіо.

«Таку суміш зазвичай дають людям, які перебувають у непритомному стані або в комі», - сказав він.

За словами Дінзе, українець вживає таку кількість суміші, щоб залишатися при тямі.

Як розповів адвокат, стан Сенцова погіршився протягом останніх двох тижнів. На це вплинула спека - у Лабитнангі, де в колонії перебуває політв'язень, температура повітря досягала +40 градусів. «Почалися дуже великі проблеми з серцем на фоні певного хворобливого стану нирок і печінки. У нього розвинулась анемія. Періодично в нього затікають верхні й нижні кінцівки», - зазначив адвокат.

Читайте також: Макрон обговорить з Путіним справу Сенцова - ЗМІ

Він також повідомив, що Сенцова двічі намагалися відправити з колонії до реанімації, але він відмовлявся їхати. «В колонії ставлення до нього краще, ніж у цивільній лікарні. Там йому неодноразово обіцяли прикувати наручниками до ліжка й почати примусово годувати й лікувати», - заявив Дінзе.

Адвокат додав, що за станом Сенцова спостерігають психолог і психіатр, і жодних відхилень вони не зафіксували.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було заарештовано в окупованому Криму у травні 2014 року і незаконно засуджено до 20 років ув'язнення.

14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політичних в'язнів.

У середу, 8 серпня, його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова критичний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-