У МЗС вимагають від Росії звільнити Балуха і Сенцова

У МЗС вимагають від Росії звільнити Балуха і Сенцова

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити українських політв'язнів Володимира Балуха та Олега Сенцова, тривале голодування яких становить загрозу їхньому життю.

Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"142... 86... А за цифрами людські життя. Триває голодування В.Балуха та О.Сенцова. Вимагаємо від РФ їхнього звільнення", - написала Беца.

Як відомо, активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, у Криму, 90 набоїв і кілька тротилових шашок. Йому дали три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку. Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня 2018 року.

Читайте також: Сенцов відмовився сповідатися священику з Лабитнангі - російські тюремники

Режисера Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому пред'явили звинувачення в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-