Проект облаштування КПВВ на адмінмежі з Кримом найбільше критикують кримські ЗМІ

Проект облаштування КПВВ на адмінмежі з Кримом найбільше критикують кримські ЗМІ

Укрінформ
Український проект облаштування контрольних пунктів в'їзду-виїзду, що розташовані на материковій Україні біля межі з анексованим Росією Кримом, найбільше критикують кримські засоби масової інформації, підконтрольні Москві.

Про це поінформував у понеділок в Херсоні на прес-конференції в облдержадміністрації міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільша критика цього проекту відбувається у медіа Криму, які зараз не контролюються Україною", - сказав Черниш.

Читайте також: На КПВВ "Майорське" прострелили пересувний медпункт

Як він зазначив, така позиція цих кримських ЗМІ щонайменше дивна.

"Тобто, Україна хоче побудувати КПВВ, а російські медіа і соціальні мережі просто вибухають, критикуючи за це нашу державу", - наголосив міністр.

За словами Черниша, у питанні належного облаштування українських КПВВ на адмінмежі з Кримом Україна не хоче продемонструвати, що це вже кордон, а хоче продемонструвати просто сервіс.

"Це не прикордонний пункт, це пункт, в якому надаються сервіси для наших громадян", - підкреслив він.

Читайте також: КПВВ "Станиця Луганська" планують закрити на ремонт

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 4 липня 2018 року ухвалив постанову №584 "Про виділення коштів для будівництва тимчасових контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для автомобільного сполучення та зон сервісного обслуговування перед ними".

Згідно з цією постановою, Міністерству інфраструктури виділено майже 106 млн гривень для будівництва КПВВ для автомобільного сполучення "Каланчак" і "Чонгар" на адміністративній межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АР Крим та зон сервісного обслуговування перед ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-