Костенко вже знаходиться під захистом української влади – омбудсмен

Костенко вже знаходиться під захистом української влади – омбудсмен

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова підтверджує інформацію про звільнення політв'язня Олександра Костенка, який відбував покарання у Росії в Кірово-Чепецьку Кіровської області з 2015 року.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Олександра Костенко, який відбував покарання у Росії в Кірово-Чепецьку Кіровської області сьогодні звільнили», - написала вона.

За її словами, наразі Костенко вже під захистом української влади. Він знаходиться з консулом України і вони прямують до Москви в посольство України в РФ.

«Він під юрисдикцією нашої країни. Я на зв'язку з консулом, тримаю ситуацію під контролем», - зазначила омбудсмен.

Денісова нагадала, що Костенко - кримчанин, активіст Євромайдану. В грудні 2014 повернувся з материкової частини України на анексований півострів. В той самий час колишній співробітник кримського "Беркуту", який на той момент вже працював в окупаційних силових структурах Криму, звернувся із заявою в ФСБ про те, що Костенко кинув у нього камінь під час Євромайдану, коли той знаходився при виконанні службових обов'язків з охорони громадського порядку.

Читайте також: Український політв’язень Кремля Олександр Костенко вийшов на волю

У лютому 2014 року Костенка заарештували, судили і він відбував покарання у Кіровській області РФ.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю, 3 серпня, член Громадської наглядової комісії Кіровської області Денис Шадрін поінформував, що Костенко вийшов на волю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-