Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Влада Центрального округу Москви відхилила заявку на проведення акції на підтримку режисера Олега Сенцова, що оголосив голодовку з вимогою про звільнення українських політв'язнів у РФ.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на організатора акції кінокритика Олексія Медведєва.

"Префектура Центрального адміністративного округу Москви відмовила у проведенні пікету на Чистих Прудах на підтримку українського режисера Олега Сенцова", - розповів Медведєв.

За його словами, офіційною причиною відмови у проведенні акції стало рішення Басманного суду, пов'язане з заворушеннями на мітингу опозиції у травні 2012 року в цьому районі (тоді на наслідки мітингу поскаржилися місцеві жителі).

Медведєв назвав відмову абсурдною і заявив, що буде оскаржувати рішення влади округу. Він також заявив, що вийде з одиночним пікетом, якщо його вимоги не будуть задоволені.

Повідомляється, що організаторам відмовили у проведенні мітингу і в інших п'яти запропонованих ними місцях. Приводом для цього нібито послужили інші заходи, заплановані на ту ж дату, що й акція на підтримку українського режисера.

Організатори хотіли провести акцію на підтримку Олега Сенцова 4 серпня. Планувалася участь у ній близько 100 осіб. При цьому, як підкреслив Медведєв, акція не повинна носити політичний характер.

Як повідомляв Укрінформ, Сенцова затримала в Криму ФCБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї.

Читайте також: До Сенцова не пустили священика - Геращенко

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі з відбуттям в колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокову голодовку з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-