У прокат виходить перша кримськотатарська кіноказка

У прокат виходить перша кримськотатарська кіноказка "Hidir dede"

Відео
Укрінформ
На початку серпня в київському кінотеатрі "Жовтень" стартує показ першого кримськотатарського фільму-казки "Hidir dede" ("Хидир-деде").

Про це Укрінформу повідомили в кримській продакшн-студії Qaradeniz Production, яка і випустила цей фільм в 2018 році.

"У перші дні серпня київський глядач зможе поринути у казкову атмосферу Криму 18-го століття. У столичному кінотеатрі "Жовтень" (вул. Константинівська, 26) стартує показ першого кримськотатарського фільму-казки "Hidir dede" ("Хидир-деде"). Сеанси йтимуть щодня з 2 по 8 серпня. Вартість квитків - від 50 до 70 грн", - говориться в повідомленні.

Як повідомили в продакшн-студії, "Hidir dede" - це казкова історія про добро і зло, дружбу і любов, підступність і справедливість, заснована на кримськотатарській народній легенді про Хидир-деде - мудрого старця, який міг під виглядом незнайомця прийти у будь-який будинок.

Знімальним майданчиком для кіноказки стали наймальовничіші місця півострова. Кінематографісти на чолі з режисером Длявером Дваджиєвим використали унікальний історичний реквізит, а в масових сценах було задіяно близько 500 осіб. У картині з дивовижною точністю відображаються життя, побут, культура і традиції кримських татар 18-го століття. У відтворенні епохи, яка минула, творцям фільму допомагали консультанти - історики та етнографи, художники, майстри декоративно-прикладного мистецтва, дизайнери.

Qaradeniz Production - кримська продакшн-студія повного циклу, яка спеціалізується на професійній відеозйомці і випуску відеопродукції, організації концертів і масових шоу. Студія також володіє інтернет-порталом CrimeanTatars.club, який розповідає про життя, історію і культуру кримськотатарського народу.

З трейлером фільму можна ознайомитися за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-