Західні лідери недооцінюють таку форму боротьби як голодування — Чийгоз

Західні лідери недооцінюють таку форму боротьби як голодування — Чийгоз

Укрінформ
Сучасне суспільство і західний світ недооцінює голодування українських політв'язнів, як метод боротьби проти окупаційного режиму в Криму.

Про це в понеділок на прес-конференції в Києві, приуроченої до 20-го дня голодування політв'язня Емір-Усеїна Куку заявив замголови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"Поки я не повернуся на свою батьківщину, додому в Крим, я вважатиму себе таким же політв'язнем, як і ті хлопці, які сьогодні сидять (у в'язницях - ред.) і борються... Сьогодні ця форма боротьби (голодування - ред.), на мій погляд, трохи недооцінюється і не викликає належних емоцій в суспільстві, у тому числі, у зарубіжних західних лідерів", - сказав Чийгоз.

Він заявив, що голодування кожного політв'язня Кремля має бути під пильною увагою українського суспільства і знаходити велику емоційну підтримку у людей.

Дні голодування, вважає Чийгоз, це не просто статистика прожитих політв'язнями днів без їжі, а боротьба, "оскільки їх життя може у будь-який момент зупинитися".

Читайте також: Денісова вимагає в росіян інформації про здоров'я Клиха й Балуха

Він нагадав, що одним з перших голодування, як жорстку форму боротьби проти несправедливого суду, застосував Руслан Зейтуллаєв - він двічі по місяцю тримав голодування.

Ситуацію з сьогоднішніми голодувальники Чийгоз назвав критичною і тривожною.

"Можу з усією відповідальністю сказати, що стан Балуха украй критичний. Якщо ми не маємо можливості спілкуватися з Сенцовим і щодня мати про нього інформацію, то за допомогою людей, які знаходяться поряд з Балухом, ми таку інформацію отримуємо... Стан Куку, враховуючи те, що він на етапі, теж тривожний", - повідомив він.

Колишній політв'язень зізнався, що коли в 2015 році, він, сидячи в російській в'язниці, чув "обтічні заяви зарубіжних політиків" і їх "глибоку заклопотаність", він знаходив підтримку в українському суспільстві.

"Коли я чув, що ви тут мітинги проводите, коли я чув, що мої співвітчизники в кожному будинку говорять про мою боротьбу, я йшов напролом. Точно так ці хлопці залежні від усіх нас і наша підтримка для них сьогодні набагато важливіша", - резюмував Чийгоз.

Як повідомлялося, кримський політв'язень Емір-Усеїн Куку тримає голодування з 26 червня на знак солідарності з тими, хто раніше оголосив голодування: Олегом Сенцовим, Володимиром Балухом, Олександром Шумковим, Олександром Кольченком, Станіславом Клихом». Куку та інші обвинувачені в причетності до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір» Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті за обвинуваченням у причетності до тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-