Колишній в'язень концтаборів закликає Сенцова

Колишній в'язень концтаборів закликає Сенцова "жити заради сім'ї та України"

Лист
Укрінформ
Професор Української інженерно-педагогічної академії, колишній в'язень чотирьох нацистських концтаборів Ігор Маліцький закликав українського режисера Олега Сенцова "жити заради сім'ї, держави, патріотів України".

Про це він написав у листі до Сенцова.

"Дорогий друже Олеже. Звертаюсь до тебе як колишній в'язень Освенциму та ще трьох концтаборів смерті фашистської Німеччини як до в'язня тепер уже путінських таборів. Не роби дарунок катам - тримайся! Борися за життя і свободу так, як ми боролися і вижили, ще й добивали їх, а потім судили. Треба і зараз тобі вижити, звільнитись і потім судити цих катів щоб люди знали, з ким треба боротися, щоб не допустити повтору минулого, яке може статися зараз набагато страшніше, ніж це було у минулому. Люди Світу будуть скандувати "Слава Україні". Гарний початок цьому дав герой хорват. Живи, дорогий Олеже! Живи заради сім'ї, держави, нас, патріотів України і назло ворогам!" - йдеться у листі.

 Як відомо, Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення у підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 

Читайте також: Денісова отримала лист з Росії про стан здоров'я Сенцова

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-