У Росії пройшов пікет за звільнення Сенцова

У Росії пройшов пікет за звільнення Сенцова

Укрінформ
У центрі російського міста Орел пройшов одиночний пікет прихильниці Олексія Навального Олександри Тарусової на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 52-й день голодує в російській колонії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Поспілкувавшись учора з людьми, які стежать за справою кримських «терористів», я почула ряд думок, що стан Сенцова може бути вже критичний. Недопуск до нього омбудсмена Денісової це підтверджує. Хтось взагалі говорить, що не здивується, якщо його немає в живих. Я розуміла, що діяти потрібно швидко. І якщо я можу цією акцією привернути до цієї справи ще якусь кількість людей, варто це зробити», - розповіла Тарусова.

Вона вийшла з плакатом «Рахунок пішов на години. #SaveOlegSentsov».

Читайте також: Колега про голодування Сенцова: "Олег не здається. І ми не повинні"

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник. Був активним учасником Євромайдану і громадського опору окупації Криму Росією. У травні 2014 року Сенцов був викрадений співробітниками ФСБ у Сімферополі і заарештований за обвинуваченням у підготовці терористичного акту. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20-ти років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць громадян України, які були викрадені і засуджені за політичними мотивами. Численні міжнародні організації і громадські діячі визнали ув’язнення Сенцова політичним і вимагали від російської влади звільнити його.

Фото: Радіо Свобода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-